Υλικα
- 200 γρ. τηγανιά μαύρου χοίρου
- 60 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες (μισοφέγγαρο)
- 30 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο (μισοφέγγαρο)
- 30 γρ. λιαστή ντομάτα κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 20–30 mL βαλσάμικο (ξύδι)
- 20 mL λευκό κρασί
- 100 mL νερό
- ½ κ.γ. αλεύρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 30 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 κ.γ. μέλι
- ½ κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1.Τοποθετούμε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
2.Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρέας του μαύρου χοίρου και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε τα μανιτάρια, κρεμμύδι, σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.
3.Σβήνουμε με το κρασί και μετά με το βαλσάμικο.
4.Προσθέτουμε το νερό, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
5.Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά.
6.Προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι, την λιαστή ντομάτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece