Υλικα
- 1-1,5 κιλό σπάλα μαύρου χοίρου
- 200 γρ. πατάτες baby
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 καρότα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 2 κλωνάρια τσάι Ολύμπου
- 3 κλωνάρια σέλινο
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- 20 mL ελαιόλαδο
- 50 mL κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. μέλι
- αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στη γάστρα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και την πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί, αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του μαύρου χοίρου, τα αλευρώνουμε ελαφρώς και τα θωρακίζουμε.
- Βάζουμε τα κομμάτια του μαύρου χοίρου στη γάστρα.
- Βάζουμε στο τηγάνι που θωρακίσαμε τον μαύρο χοίρο τα λαχανικά, το θυμάρι, το τσάι Ολύμπου, το σκόρδο και σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε ½ λίτρο νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τα λαχανικά στη γάστρα.
- Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 180°C για 1,5-2 ώρες.
- Βγάζουμε το καπάκι και τη λαδόκολλα, προσθέτουμε το μέλι από πάνω και αφήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο να πάρει χρώμα.
Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece