ΥλικΑ
- 1 κιλό μπούτι μαύρου χοίρου
- 2 κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- θυμάρι
- 500mL κρασί
- 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 10 αποξηραμένα σύκα
- 10 αποξηραμένα βερίκοκα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Για τα μπιφτέκια ξινόχοντρου
- 200 γρ. ξινόχοντρο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 50 γρ. μορχέλες
- 1αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- 400mL γάλα
Εκτέλεση
1.Κόβουμε σε κομμάτια το μπούτι μαύρου χοίρου και το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο.
2.Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι και αφού σοταριστούν σβήνουμε με ένα μέρος από κόκκινο κρασί.
3.Σιγοβράζουμε και αφήνουμε να γλασάρει για να προσθέσουμε άλλο ένα μέρος. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία συνολικά 3φορές.
4.Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα.
Για τα μπιφτέκια ξινόχοντρου
1.Βράζουμε τον ξινόχοντρο στο γάλα. Σοτάρουμε πολύ καλά τις μορχέλες και τα υπόλοιπα λαχανικά. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά.
2.Πλάθουμε σε μπιφτέκια και αφού αλευρώσουμε, τηγανίζουμε ελαφρά για ναπ άρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Γιάννης Μπαξεβάνης – Νανά Γκαμπούρα
2 εξαιρετικοί σεφ σε 1 πιάτο