Υλικα
- 3 μπιφτέκια
- 80 γρ. μανιτάρια λευκά
- 2 πίτες
- dressing βαλσάμικου
- καραμελωμένα κρεμμύδια
- σάλτσα βοτάνων με ελιά
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- μαϊντανός
- θυμάρι
Για το dressing βαλσάμικου
- 30 mL ελαιόλαδο
- 15 γρ. παλαιωμένο βαλσμάμικο
- 5 γρ. μουστάρδα
- 10 γρ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- 60 γρ. κρεμμύδι
- 5γρ. ζάχαρη
- 1/20 θυμάρι
- 10 γρ. παλαιωμένο βαλσάμικο
- 5 γρ. μέλι
Για τη σάλτσα βοτάνων με ελιά καλαμών
- 1/30 μαϊντανό
- 1/30 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/20 τμχ βασιλικό
- 1/20 τμχ δυόσμο
- 30 mL ελαιόλαδο
- 15 γρ. ελιές Καλαμών
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για το dressing βαλσάμικου
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και τα χτυπάμε ώσπου να γίνουν ένα μείγμα.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε μισοφέγγαρο. Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε τη ζάχαρη, το θυμάρι και εφόσον έχουν
μαλακώσει τα κρεμμύδια βάζουμε το βαλσάμικο και το μέλι.
Για τη σάλτσα βοτάνων με ελιά Καλαμών
Ψιλοκόβουμε όλα τα φρέσκα βότανα και τις ελιές, τα βάζουμε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Για τη σάλτσα βοτάνων με ελιά καλαμών
1. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στη σχάρα, ώσπου να ροδίσουν και να είναι ζουμερά.
2.Ψήνουμε τις πίτες στη σχάρα και εφόσον ψηθούν, βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη.
3.Καθαρίζουμε τα μανιτάρια τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. και τα ψήνουμε στη σχάρα, τα βάζουμε σε μία μπασίνα με το dressing βαλσάμικοu και ρίχνουμε τον μαϊντανό.
4.Σε ένα πιάτο βάζουμε τις πίτες από πάνω βάζουμε στη σειρά τα μανιτάρια και ενδιάμεσα καραμελωμένα κρεμμύδια ,τα μπιφτέκια, την σάλτσα σε dip, ντεκοράρουμε με ελαιόλαδο και θυμάρι
Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece