Υλικα
- 2 Burger 70/30
- 3 φέτες καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου
- ταρτάρ χωριάτικης σαλάτας
- ψωμάκι
- τυροκαυτερή
- καραμελωμένα κρεμμύδια
- πατάτες
- σως μουστάρδας
- ντοματίνια
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- 60γρ.κρεμμύδι
- 5γρ.ζάχαρη
- 1/20θυμάρι
- 10γρ.παλαιωμένο βαλσάμικο
- 5γρ.μέλι
Εκτέλεση
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε μισοφέγγαρο. Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε τη ζάχαρη, το θυμάρι και εφόσον έχουν μαλακώσει τα κρεμμύδια βάζουμε το βαλσάμικο και το μέλι.
1.Ψήνουμε τα burger και την καπνιστή πανσέτα στη σχάρα, ώσπου να ροδίσουν και να είναι ζουμερά.
2.Ψήνουμε το ψωμάκι.
3.Τηγανίζουμε τις φρέσκιες πατάτες.
Στο ψωμάκι βάζουμε την τυροκαυτερή, το ταρτάρ χωριάτικης σαλάτας, τα burger, την καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Σερβίρουμε στο πιάτο το burger με τις
τηγανητές πατάτες, τη σως μουστάρδας
και τα ντοματίνια.
Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece