1925

Η οικογένεια αφιερώνεται στην εκτροφή των μαύρων χοίρων σε αγελαία μορφή.

1945

Η εκτροφή του Ελληνικού μαύρου χοίρου συνεχίζεται στην δεύτερη γενιά της οικογένειας

1960

Η εκτροφή του μαύρου χοίρου περνάει στην τρίτη γενιά της οικογένειας τον Γιώργο Φωτιάδη, πατέρα των σημερινών ιδιοκτητών.

1996

Ενσωματώνεται στην φάρμα 300.000τ.μ. ορεινός βοσκότοπος.

1998

Η Φάρμα ξεκινάει να τροφοδοτεί με κρέας αγριογούρουνου τις μεγαλύτερες εμπορικές αλυσίδες ,εστιατόρια στην Αθήνα, και σε ορεινούς προορισμούς.

1999

Τα αγριογούρουνα της φάρμας Φωτιάδη λόγω του ιδανικού βοσκότοπου και της φυτικής εκτροφής ξεχωρίζουν για την γεύση και την ποιότητα τους.

2005

Ολοκληρώνεται η κατασκευή σύγχρονου εργοστασίου 1.200 τ.μ. για την επεξεργασία και παραγωγή κρέατος.

2008

Ολοκληρώνεται επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1.450.000€ σε μηχανολογικό εξοπλισμό και γραμμές παραγωγής για αλλαντικά.

2011

H Φάρμα Φωτιάδη συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Qubic”, που αφορά την διάδοση-διάσωση του Μαύρου χοίρου της Μεσογείου.

2014

Σε ειδική ανάλυση στο Ε.Κ.Ε.Τ.Α διαπιστώνεται ύπαρξη Ω3-Ω6 λιπαρών στο λίπος του Μαύρου Χοίρου ειδικής εκτροφής 58 φορές περισσότερο από το συμβατικό χοιρινό.

2014

Κατατίθεται στο Ο.Β.Ι. πατέντα για την ειδική εκτροφή με ελιά. Έτσι ολοκληρώθηκε η κατοχύρωση ίσως του πιο MADE IN GREECE προϊόντος.

2014

Η εταιρία Φάρμα Φωτιάδη προχώρησε στην υλοποίηση προγράμματος ύψους 420.000 € για προμήθεια και τοποθέτηση συστημάτων φωτο-σωλήνων για το φωτισμό των χώρων παραγωγής και αποθήκευσης.

2016

Εντυπωσιακά ποσοστά πολυφαινολών στο κρέας Μαύρου Χοίρου Ολύμπου. Αναλύσεις του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης 335% περισσότερες πολυφαινόλες από το συμβατικής εκτροφής χοιρινό.

2020

Η Φάρμα Φωτιάδη δημιουργεί το νέο της

ESHOP

Η Ιστορία μας

Η οικογένεια μας από το 1925 είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την χοιροτροφία, η παράδοση αυτή αδιάλειπτα έφτασε στην 5η γενιά. Η αναβίωση του ελληνικού Μαύρου χοίρου θεωρούμε ότι ήταν ηθική μας υποχρέωση γιατί με αυτό το γουρούνι πορευτήκαμε από το 1925 μέχρι το 1998.
Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για την πολύτιμη επιστημονική στήριξη και έρευνα των καθηγητών: Αργυρίου Αναγνώστη (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.), Αμβροσιάδη Ιωάννη (Α.Π.Θ.), Τζήκα Ελένη (Α.Π.Θ.), Γιάννενα Ηλία (Α.Π.Θ.) και του αείμνηστου Αλεξόπουλου Κων/νου (Α.Π.Θ.) , χωρίς την βοήθεια τους δεν θα είχαμε τα σημερινά αποτελέσματα στην ειδική εκτροφή με ελιά.
Βασικός σκοπός της εταιρίας μας είναι η παραγωγή ελληνικού εναλλακτικού και ποιοτικού κρέατος. Με σεβασμό στον καταναλωτή εκτρέφουμε τα ζώα μας στο φυσικό τους περιβάλλον με φυτικές τροφές τηρώντας τους αυστηρούς κανόνες που όρισε η φύση.

Εταιρικη Παρουσιαση

Επισκεφθείτε μας στο νέο μας

.

Η ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ, έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την μέθοδο διατροφής με ελιά από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας το 2015.

2015 Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Κατεβάστε το αρχείο

Η ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ στα τέλη του 2015 έκανε αίτηση στο PCT – Το Διεθνές Σύστημα Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας για την προστασία του διπλώματος ευρεσιτεχνίας της για την μέθοδο διατροφής χοίρων με καρπό ελιάς σε διεθνές επίπεδο για την εφεύρεση της. Η ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ, έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την μέθοδο διατροφής με ελιά από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας το 2015.

2014 Αίτηση για κατοχύρωση πατέντας

Κατεβάστε το αρχείο

Η ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ, έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την διαδικασία για τη “μέθοδο παραγωγής προϊόντων κρέατος από εκτρεφόμενα θηράματα και στρουθοκάμηλο με ‘μεσογειακή’ μαρινάτα ειδικής σύνθεσης”. Διαδικασία η οποία με ελαιόλαδο, κρασί και μπαχαρικά, τρυφεροποιεί και αναδεικνύει την μοναδική γεύση του αγριόχοιρου, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ.

2008 Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Κατεβάστε το αρχείο

Η ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ έχει επιλεγεί από την κινητή κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως πρότυπη για την εκπαίδευση των φοιτητών της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Στις επισκέψεις που πραγματοποιούνται παρέχονται κτηνιατρικές συμβουλές με στόχο κυρίως την πρόληψη νοσημάτων του χοίρου και τη βελτιστοποίηση των μεθόδων αναπαραγωγής και εκτροφής.

2005 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Κατεβάστε το αρχείο

Διπλώματα – Πιστοποιήσεις