Ο εθνικός μας καρπός, η ελιά κάνει τη διαφορά στην εκτροφή.

Αυτόχθονας ελληνικός Μαύρος Χοίρος Ολύμπου ειδικής εκτροφής με ελιά

Η ιστορία και το μεράκι για διαφοροποίηση του προϊόντος έδωσαν άλλη μια καινοτομία στο κρέας του μαύρου χοίρου Ολύμπου. Τον Ιανουάριο του 2014, σε συνεργασία με το Α.Π.Θ. και το Ε.Κ.Ε.Τ.Α. ξεκίνησε το πρωτοπόρο ερευνητικό πρόγραμμα διατροφής των Μαύρων Χοίρων με ελιά. Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για την επιστημονική στήριξη και έρευνα των καθηγητών: Αμβροσιάδη Ιωάννη (Α.Π.Θ.), Αργυρίου Αναγνώστη (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.), Τζήκα Ελένη (Α.Π.Θ.), Γιάννενα Ηλία (Α.Π.Θ.) και του αείμνηστου Αλεξόπουλου Κων/νου (Α.Π.Θ.) που χωρίς την καθοδήγηση τους δεν θα είχαμε τα σημερινά αποτελέσματα στην ειδική εκτροφή του Μαύρου Χοίρου Ολύμπου με ελιά.

Μετά από αναλύσεις σε δείγματα κρέατος Μαύρου Χοίρου ειδικής εκτροφής με ελιά, Μαύρου Χοίρου και συμβατικού χοιρινού, διαπιστώθηκε η ιδιαίτερα αυξημένη περιεκτικότητά του Μαύρου Χοίρου ειδικής εκτροφής με ελιά σε ω3 και ω6 λιπαρά οξέα (57 φορές υψηλότερη από ότι στο συμβατικό χοιρινό), σε αντιοξειδωτικά όπως πολυφαινόλες, σε σίδηρο κ.ά., δημιουργώντας ένα κρέας υψηλής διατροφικής αξίας.

Δείτε πιο αναλυτικά στη σελίδα Έντυπο Υλικό” όλες τις πιστοποιήσεις, αναλύσεις και τα βραβεία στα “Έγγραφα & Βραβεύσεις Φάρμα Φωτιάδη

Η διατροφή με την ελιά χαρίζει μοναδικό άρωμα, γεύση και υψηλή διατροφική αξία στο κρέας του Μαύρου Χοίρου.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος διατροφής, τον Μάιο του 2014 στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε οργανοληπτική αξιολόγηση μεταξύ του κρέατος του Μαύρου Χοίρου ειδικής εκτροφής με ελιά, Μαύρου Χοίρου και συμβατικού χοιρινού. Η αξιολόγηση έγινε με την επίβλεψη των καθηγητών Αμβροσιάδη Ιωάννη (Α.Π.Θ.) και Αργυρίου Αναγνώστη (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.), στην οποία συμμετείχαν 28 ειδικευμένοι σεφ, γευσιγνώστες και ειδικοί του χώρου εστίασης. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά καθώς το κρέας του Μαύρου Χοίρου ειδικής εκτροφής με ελιά ξεχώρισε και έλαβε τις υψηλότερες βαθμολογίες μεταξύ των τριών τυφλών δειγμάτων.

Οργανοληπτική Αξιολόγηση

Κατοχύρωση Πατέντας

Η Φάρμα Φωτιάδη κατοχύρωσε με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας τη μέθοδο διατροφής χοίρων με ελιά από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας τον Νοέμβριο του 2014 (Αριθμός 1008709) και έναν χρόνο μετά κατέθεσε αίτηση για παγκόσμια ευρεσιτεχνία (PCT/GR/2015/000057).