ΥλικΑ
- 600-700 γρ. νωπός μαύρος χοίρος σε κύβους
- 3 κιλά κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη και κομμένη σε χοντρούς κύβους
- 200 mL ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. πιπερόριζα (τζίντζερ)
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 2 ξύλα κανέλας
- 1 κ.γ. κόλιανδρο σε κόκκους
- ½ μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 4 γαρύφαλλα σε κόκκους
- 8 κόκκοι μαύρο πιπέρι
- 1 ποτήρι κρασιού ξύδι
- 200 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
1.Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός της κολοκύθας, στη γάστρα και όταν το φαγητό είναι μισοέτοιμο, προσθέτουμε και την κολοκύθα.
2.Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί στους 200⁰C, για περίπου 2 ώρες.
Νίκος Φωτιάδης