Υλικα
- 1 καπνιστό ρολό μαύρου χοίρου
- 5-6 γλυκοπατάτες
- 4 καρότα
- 20 mL ελαιόλαδο
- 50 mL κόκκινο κρασί
- 200-250 mL ζωμό λαχανικών
- 4 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1-2 κλωναράκια τσάι βουνού
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε το δίχτυ από το ρολό.
- Πλένουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε φέτες, τις βάζουμε στη γάστρα, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια.
- Βάζουμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το ρολό με τα καρότα, το θυμάρι, το βούτυρο και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το ζωμό.
- Βάζουμε το ρολό με τα καρότα, το τσάι και τα υγρά του στηγ άστρα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°Cγια45-50λεπτά.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μέλι με τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε.
- Εφόσον ψηθεί το ρολό, βάζουμε τα υγρά του σε ένα κατσαρολάκι, να πάρουν μία βράση και τα δένουμε με ρου για να κάνουμε τη σάλτσα.
- Αλείφουμε το ρολό με το μείγμα μελιού και ψήνουμε στους 200°C για 12-15 λεπτά χωρίς το καπάκι
Το ρολό μας είναι έτοιμο
Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece