Υλικά
- 1 ρολό
- 2 κ.σ. πευκόμελο
- 10 γρ. φρέσκο θυμάρι
- φρέσκο πιπέρι
Κρέμα - 160 γρ. μασκαρπόνε
- 40 γρ. κρέμα γάλακτος
φρέσκο πιπέρι
Βελουτέ - 1,5 κιλό γλυκιά κολοκύθα
καθαρισμένη - 2 καρότα
- ½ κ.γ. αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
- 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 2 φλούδες πορτοκαλιού
- χυμό από 2 πορτοκάλια
- ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
Εκτέλεση ρολό
1.Αφαιρούμε το δίχτυ από το ρολό.
2.Αλείφουμε το ρολό με το πευκόμελο.
3.Κόβουμε το ρολό σε 18 με 20 φέτες.
4.Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά & βάζουμε ελαιόλαδο.
5.Προσθέτουμε τις φέτες από το ρολό, τις καβουρδίζουμε και από τις δύο πλευρές.
6. Μπαχαρώνουμε με το θυμάρι και το φρέσκο πιπέρι.
Εκτέλεση κρέμας
1,Βάζουμε σε ένα μπολάκι την κρέμα μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και ανακατεύουμε με το φοέ.
2.Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας, το βάζουμε σε σακούλα κορνέ.
Εκτέλεση βελουτέ
1.Καθαρίζουμε τη γλυκιά κολοκύθα από τη φλούδα και τα σπόρια.
2.Καθαρίζουμε τα καρότα.
3.Κόβουμε την κολοκύθα και τα καρότα σε ζαράκια 5-6 εκατοστών.
4.Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο, λίγο νερό και ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά.
5.Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την κολοκύθα, τα καρότα, το χυμό από τα πορτοκάλια, τις φλούδες πορτοκαλιού και σκεπάζουμε με τον ζωμό.
6.Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου το νερό να μείνει στο 1/3 του ζωμού.
7.Χτυπάμε στο μίξερ τα βρασμένα λαχανικά με το ζωμό από την κατσαρόλα ώσπου να γινεί βελουτέ.
8.Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια, το αλάτι και το πιπέρι.
Στήσιμο πιάτου
Σε ένα πιάτο σούπας βάζουμε στο κέντρο τις φέτες από το ρολό, δίπλα την κρέμα μασκαρπόνε & τη βελουτέ κολοκύθας στο υπόλοιπο πιάτο.
Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece