Υλικά
- 1 ρολό
- 100γρ. καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου
- 900γρ. μανιτάρια φούσκα & portobello
- 10γρ. βασιλομανίταρα αποξηραμένα
- λίγο κόκκινο κρασί
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 10γρ. φλούδες λευκής τρούφας ή λίγο λάδι τρούφας
- 50mL ελαιόλαδο
- 50mL λευκό κρασί
- 20γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- 150γρ. πιπεράτη γραβιέρα τριμμένη
- αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
1.Αφαιρούμε το δίχτυ από το ρολό και το κόβουμε σε 18 με 20 φέτες.
2.Κόβουμε τα μανιτάρια σε τέταρτα, ψιλοκόβουμε την καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
3.Βάζουμε τα βασιλομανίταρα σε ένα μπολ με λίγο κόκκινο κρασί.
4.Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το θυμάρι, την καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε.
5.Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
6.Προσθέτουμε τα βασιλομανίταρα, το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι, το μαϊντανό, την τρούφα και το βούτυρο.
7.Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών.
8.Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις φέτες από το ρολό και τις καβουρδίζουμε και από τις δύο πλευρές.
9.Βάζουμε πάνω από τα μανιτάρια τις φέτες από το ρολό, ψεκάζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε την πιπεράτη γραβιέρα.
10.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200-220°C για 12-15 λεπτά.
Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece