Υλικα
- 2 κότσια μαύρου χοίρου
- 50 γρ. καπνιστή πανσέτα
μαύρου χοίρου - 300 γρ. πατάτες baby
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 καρότα
- 2 σέλερι
- 10-15 κάστανα
- 10 δαμάσκηνα
- 20 mL ελαιόλαδο
- 50 mL κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- αλάτι , φρέσκο πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
1. Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στη γάστρα.
2. Κόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι.
3.Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
4.Κάνουμε ένα μείγμα από μέλι, μουστάρδα, πάπρικα και μαρινάρουμε το κρέας.
5.Βάζουμε το κρέας στο τηγάνι να θωρακίσουμε εξωτερικά, προσθέτουμε τα λαχανικά, την καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου, το θυμάρι, το σκόρδο και σοτάρουμε.
6..Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε ½ λίτρο νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
7.Προσθέτουμε το μείγμα με τα λαχανικά, τα καθαρισμένα κάστανα, τα δαμάσκηνα και το κρέας στη γάστρα.
8. Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα.
9. Ψήνουμεστους180⁰Cγια 2-2,5 ώρες.
10.Βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο να πάρει χρώμα
Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece