Υλικα
- 200γρ. τηγανιά μαύρου χοίρου
- 30γρ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες (μισοφέγγαρο)
- 50γρ.πιπεριές (κόκκινες & πράσινες )σε λεπτές λωρίδες
- ½ σκελίδα σκόρδo ψιλοκομμένο
- ½ χυμό από φρέσκο λεμόνι
- 20mL λευκό κρασί
- 100mL νερό
- ½ κ.γ. αλεύρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 20γρ.φρέσκοβούτυρο
- ½ κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1.Τοποθετούμε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
2.Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρέας του μαύρου χοίρου και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
3.Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.
4.Σβήνουμε με το κρασί και μετά με το λεμόνι.
5.Προσθέτουμε το νερό, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
6.Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά.
7.Προσθέτουμε το βούτυρο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece