Υλικα
- 4 ριγανάτα λουκάνικα με αγριογούρουνο
- 150 γρ. πιπεριές πράσινες & κόκκινες
- ½ κρεμμύδι μέτριο
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 3 ντομάτες μέτριες (τριμμένες)
- 30 γρ. φέτα Π.Ο.Π.
- 20 mL ελαιόλαδο
- 20 mL ούζο
- 50 mL κόκκινο κρασί
- 20 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα ρίγανη
- αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
50 γρ. ξινοτύρι
2 πίτες
10 γρ. δυόσμο φρέσκο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες, τις πιπεριές σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με το ούζο και το κρασί και τα αφήνουμε να εξατμιστούν.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι και τη ρίγανη.
- Σιγοβράζουμε το σπετσοφάι 6. για 7-10 λεπτά.
- Βάζουμε την τριμμένη φέτα και το μαϊντανό στο σπετσοφάι και ανακατεύουμε.
Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece