Υλικά
- 4 χωριάτικα λουκάνικα του κυνηγού
- 300γρ. φασόλια μέτρια
- 30mL ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 100γρ. σέλινο
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 2 καρότα μέτρια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
- γλυκό μπούκοβο
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα σε νερό.
2. Βράζουμε τα φασόλια 20-25 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
3.Ψιλοκόβουμε 1 λουκάνικο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλινο και τα καρότα.
4.Bάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, το λουκάνικο, τα λαχανικά και σοτάρουμε ελαφρώς.
4. Προσθέτουμε την τομάτα, τα φασόλια, τα μπαχαρικά και νερό (1.000-1.500mL) και τα αφήνουμε να βράσουν ώσπου να δέσουν (1 ώρα και 40 λεπτά με 2 ώρες).
5.Ψήνουμε τα υπόλοιπα λουκάνικα στη σχάρα ή στο τηγάνι.
6.Σερβίρουμε με ελιές Καλαμών και Χαλκιδικής, φρέσκο ψωμί, ρίγανη και μπούκοβο.
Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece