Υλικα
- 600 γρ. σκιουφιχτά
- 4 λουκάνικα μαύρου χοίρου με μανιτάρι & άρωμα τρούφας
- 320 γρ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας
- 100 γρ. μιξ πιπεριές
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
- 3 λιαστές ντομάτες
- 120 γρ. ξηρό ανθότυρο
- 20 mL ελαιόλαδο
- 30 mL λευκό κρασί
- 1/2 κ.σ. λαδόσκορδο
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια.
- Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, τα λουκάνικα, τις πιπεριές, το θυμάρι και σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Έπειτα βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα μακαρόνια, τις ελιές, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λαδόσκορδο και δένουμε με την κεφαλογραβιέρα.
- Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε κύβους και τις ρίχνουμε στο τέλος.
- Σερβίρουμε στο πιάτο με ξηρό ανθότυρο.
Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece