Υλικά
- 4 λουκάνικα “Τριλογία”
- 50 γρ. καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου
- 200 γρ. μανιτάρια φούσκα & portobello
- ¼ κρεμμύδι
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 50 γρ. πιπεριά Φλωρίνης
- 10 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 20 mL ελαιόλαδο
- 50 mL λευκό κρασί
- 20 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Για το αρωματικό γιαούρτι
- 100 γρ. γιαούρτι
- 10 γρ. μαϊντανός
- χυμός από μισό λεμόνι & ξύσμα
- 10 γρ. δυόσμος φρέσκος
- αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
- γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
1.Ψήνουμε τα λουκάνικα “Τριλογία” στη σχάρα ή τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι.
2.Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και ψιλοκόβουμε την καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης.
3.Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε τα μανιτάρια, την καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά Φλωρίνης, το θυμάρι και σοτάρουμε.
4.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι, το μαϊντανό και το βούτυρο.
Αρωματικό γιαούρτι
1.Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά βότανα.
2.Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αρωματικά βότανα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε.
Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece