ΥλικΑ
- 1 κιλό πανσέτα μαύρου χοίρου
- αρμπαρόριζα
- ματζουράνα
- 2 καρότα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδια
- 3 μήλα
- 4 γλυκοπατάτες
- κόκκινο σπανάκι
- κόκκινο κρασί
Για την σαλάτα με μυρωδικά - φύλλα ξινήθρας
- φύλλα μουστάρδας
- φύλλα άγριας μουστάρδας
- φύλλα μελισσόχορτου
- φύλλα δροσουλίτη
- φύλλα γλυστρίδας
- φύλλα ρόκας
- αγουρίδα
- ελαιόλαδο
- ρεβίθια & φασόλια μουλιασμένα
κατσικίσιο τυρί
Εκτέλεση
1.Αλατίζουμε καλά και θωρακίζουμε την πανσέτα.
2.Σοτάρουμε τα λαχανικά καλά και σβήνουμε με κόκκινο κρασί για να πάρουμε τα γλάσα.
3.Στρώνουμε τα λαχανικά με την αρμπαρόριζα και τη ματζουράνα στο ταψί και βάζουμε την πανσέτα με ελάχιστα υγρά.
4.Ψήνουμε στο φούρνο και ανά μισή ώρα αλείφουμε με ένα σιρόπι (1 ζάχαρη προς 2 νερό) με τις φλούδες από τα μήλα.
5.Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε καλά κόκαλα και κομμάτια μαύρου χοίρου με πελτέ ντομάτας.
6.Προσθέτουμε καρότο, κρεμμύδι, σκόρδο και σέλινο, ντεγλασάρουμε με κρασί και αφήνουμε να γλασάρει.
7.Επαναλαμβάνουμε 3 φορές, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να δημιουργηθεί η σάλτσα.
8.Κόβουμε τα μήλα σε όγδοα και τα καραμελώνουμε με το σιρόπι και λίγα υγρά από την σάλτσα.
9.Βράζουμε γλυκοπατάτες και τις κάνουμε πουρέ μελίγο βούτυρο, φρέσκο κρεμμύδι και μάραθο.
Καλή όρεξη!!!!
Γιάννης Μπαξεβάνης