ΥλικΑ
- 1 μπριζόλα Γαλλικής κοπής μαύρου χοίρου
- 50γρ. καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου
- 200γρ. μανιτάρια φούσκα & portobello
- ¼ κρεμμύδι μέτριο
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 50γρ. πιπεριά Φλωρίνης
- 10γρ. φρέσκο βούτυρο
- 20mL ελαιόλαδο
- 50mL λευκό κρασί
- 20γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- αλάτι, φρέσκο πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη,
- δενδρολίβανο
Για το αρωματικό γιαούρτι
- 100γρ. γιαούρτι
- 10γρ. μαϊντανός
- ½ λεμόνι χυμός & ξύσμα
- 10γρ. δυόσμος φρέσκος
- αλάτι, φρέσκο πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
1.Μαρινάρουμε την μπριζόλα με αλάτι, φρέσκο πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη, δενδρολίβανο και ελαιόλαδο.
2.Ψήνουμε την μπριζόλα στη σχάρα.
3.Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και ψιλοκόβουμε την καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης.
4.Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
5. Βάζουμε τα μανιτάρια, την καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά Φλωρίνης, το θυμάρι και σοτάρουμε.
6.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
7.Προσθέτουμε το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι, το μαϊντανό και το βούτυρο.
Αρωματικό γιαούρτι
1. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά βότανα.
2.Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αρωματικά βότανα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε.
Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece