Υλικά
Υλικά
- 4 λουκάνικα με πράσο & μαύρο χοίρο
- 300 γρ. φρέσκιες πατάτες
- 60 γρ. φέτα Π.Ο.Π.
- 6 ντοματίνια
- 30 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 20 mL ελαιόλαδο
- 50 mL λευκό κρασί
- 20 γρ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 10 γρ. μπούκοβο γλυκό
- 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
1.Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, σε μικρούς κύβους. 2.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
3.Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και μπαχαρώνουμε (αλάτι, πιπέρι, φρέσκια ρίγανη, γλυκό μπούκοβο, θυμάρι).
4.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού και ελάχιστο νερό.
5.Πάνω από τις πατάτες βάζουμε τα λουκάνικα και λίγο ελαιόλαδο.
6.Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
7.Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τρίβουμε τη φέτα.
8.5 λεπτά πριν βγει το φαγητό από το φούρνο βάζουμε τα ντοματίνια και τη φέτα.
Οι χρόνοι ψησίματος διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας, αν η πατάτα είναι σε μεγάλα κομμάτια, προσθέτουμε προς το τέλος τα λουκάνικα, για να μη στεγνώσουν.
Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece