Υλικά
Υλικά
- 100γρ. καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου
- 200γρ. πατάτες baby
- 30γρ. φρέσκο βούτυρο
- 20mL ελαιόλαδο
- 50mL λευκό κρασί
- 50γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 10γρ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 10γρ. μπούκοβο γλυκό
- 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
- αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
Γιατοαρωματικόλάδιμεφρέσκαβότανα - 20γρ.φρέσκοδυόσμο
- 20γρ.φρέσκομαϊντανό
- 20γρ.σχοινόπρασο
- ½πιπεριάτσίλι
- 50mLελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Πλένουμε τις πατατούλες, τις βάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και ελάχιστο νερό και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Κόβουμε την καπνιστή πανσέτα σε κύβους και τις πατατούλες στην μέση.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Έπειτα προσθέτουμε τις πατατούλες, την καπνιστή πανσέτα και σοτάρουμε. Βάζουμε το γλυκό μπούκοβο, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού και το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να βράσει.
Για το αρωματικό λάδι με φρέσκα βότανα.
- Βάζουμε σε ένα μιξεράκι όλα τα υλικά και τα χτυπάμε ώσπου να γίνουν ένα μείγμα.
- Σερβίρουμε τις πατάτες με την καπνιστή πανσέτα στο πιάτο και από πάνω βάζουμε το αρωματικό λάδι και την τριμμένη γραβιέρα.
Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece