Υλικά
- 200 γρ. καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου
- 500 γρ. χοντρό μακαρόνι (τρυπητό) νο5
- 4 κρόκοι αυγών
- 150 mL κρέμα γάλακτος 35% (προαιρετικά)
- 30 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 50 mL λευκό κρασί
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 20 γρ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
1.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι να βράσει. Έπειτα βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα στραγγίζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
2.Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους αυγού, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
3.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, την πιπεράτη καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου κομμένη σε κύβους και σοτάρουμε να γίνει τραγανή. Έπειτα προσθέτουμε τοθυμάρι, το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια, αλάτι, φρέσκο πιπέρι και τη σάλτσα (βήμα 2) σε χαμηλή φωτιά για 1,5-2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα (εάν έχετε βάλει την κρέμα γάλακτος).
3.Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece