-Απόσπασμα-
Με τη βοήθεια του βραβευμένου σεφ Λευτέρη Λαζάρου η περιφερειακή ενότητα Πιερίας επιχειρεί να αναδείξει τα ιδιαίτερα προϊόντα της περιοχής σε μια προσπάθεια να καταγραφεί και ως γαστρονομικός προορισμός με προϊόντα υψηλής ποιότητας
Η Πιερία δηλώνει παρούσα στον νέο γαστρονομικό χάρτη
Μπορεί η Πιερία να μπει στον χάρτη του γαστρονομικού τουρισμού; Τι άλλο εκτός από ακτινίδια παράγονται σε μια περιοχή που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και έχει ανακαλυφθεί ως προορισμός από τους επισκέπτες από βαλκανικές χώρες; Στην πρόκληση απάντησε πριν από λίγες μέρες η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, αλλά κυρίως με τη δημιουργική διάθεση του σεφ Λευτέρη Λαζάρου.
Σε μια ξεχωριστή βραδιά, στο Varoulko Sea Side, στο Μικρολίμανο δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι μέσων επικοινωνίας της Αττικής, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν υψηλές δημιουργίες γεύσεων του βραβευμένου Chef Λευτέρη Λαζάρου και της ομάδας του. Τα πιάτα που παρουσιάστηκαν βασίστηκαν αποκλειστικά σε προϊόντα από την πλούσια γη της Πιερίας, αναδεικνύοντας την ποικιλία και την ποιότητά τους. Ο Λευτέρης Λαζάρου όμως, έδειξε πώς μπορεί να αναστραφεί μια κατάσταση και από πρόβλημα να γίνει προνόμιο και πλεονέκτημα: Στις ακτές της Πιερίας, όπως και στην Καβάλα, καταγράφεται μεγάλος πληθυσμός του μπλε καβουριού, που είναι είδος- εισβολέας στη Μεσόγειομέσω του Σουέζ (λεσεψιανός μετανάστης). Ο κίνδυνος από το συγκεκριμένο είδος είναι να εκλείψουν άλλα, όπως τα… καλαμαράκια. Με την καθοδήγηση του κ.Λαζάρου τα μπλε καβούρια αλιεύονται, γίνεται επεξεργασία τους και διατίθενται στην αγορά. Οι καλεσμένοι στην εκδήλωση τα δοκίμασαν σε ραβιόλι γεμιστό με καβούρι Πιερίας και ήταν μια από τις πολλές ευχάριστες γευστικές εκπλήξεις της βραδιάς. Το δείπνο κορυφώθηκε με μαύρο χοίρο, που εκτρέφεται στη φάρμα Φωτιάδη, στην Πιερία: Η προσπάθεια των ανθρώπων της φάρμας δεν είναι μόνο να προσφέρουν ένα ποιοτικό προϊόν, αλλά να διασωθεί και ο ελληνικός χοίρος.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
Πηγή: protothema.gr