Το στιφάδο με τα 13 συστατικά!

Υλικά

Κρέας αγριόχοιρου μαριναρισμένο, 1 κιλό

Μικρά Κρεμμυδάκια, 2 κιλά

Ελαιόλαδο, 1 κούπα

Σκόρδο, 7 σκελίδες

Μπάχαρι, 12 κόκκοι

Μαύρο Πιπέρι, 15 κόκκοι

Αλάτι, 2 κ.γ.

Γαρύφαλλα, 6 καρφάκια

Κανέλλα, 1 ξυλαράκι

Δάφνη, 4 φύλλα

Πελτές, 1 κ.σ.

Ξύδι, 1 ποτήρι του κρασιού

Κόκκινο Κρασί, 1 ποτήρι του κρασιού

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σταδιακά το κρέας στο ελαιόλαδο, το αφαιρούμε, και κατόπιν συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια

Σε καθαρή κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τοποθετούμε στον πάτο το κρέας σε μια στρώση

Από πάνω τοποθετούμε σε ένα τούλι δεμένα όλα τα μπαχαρικά και τη δάφνη και σε δεύτερη στρώση τοποθετούμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια.

Ρίχνουμε το ξύδι και τον πελτέ με το αλάτι διαλυμένα στο κρασί

Μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε το σκεύος μας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ενδιάμεσα, σε τακτά χρονικά διαστήματα κουνάμε το σκεύος για να αναδευτεί το φαγητό.

Συνταγή από το DemiDeli