ΣΠΑΛΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΟΙΡΟΥ ΑΝΕΥ ΟΣΤΟΥ ΚΑΡΕΥΚΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΣΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥ

Σπάλα Ελληνικού Αυτόχθονα Μαύρου Χοίρου, ειδικής εκτροφής με ελιά, καρυκευμένη με τσάι Ολύμπου & δεμένη με σχοινί

Συσκευασμένη σε σακούλα vaccum, ανά τεμάχιο.

Κάθε τεμάχιο ζυγίζει ± 3.000 γρ.

Διατηρείται στο ψυγείο στους 0-4⁰C.

Μπορεί να διατεθεί και σε κατεψυγμένη μορφή (-20⁰C)  για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Τοποθετούμε το κρέας σε κλειστή γάστρα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190⁰C για 3 ½ ώρες.

Μετά την 1 ½ ώρα βάζουμε 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα 4 και πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε κλειστή γάστρα.

Μετά τις 3.30 ώρες ξεσκεπάζουμε και βάζουμε τον φούρνο σε λειτουργία grill για ½ ώρα για τα ροδίσει το ψητό.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑΣ: Βάζουμε τον ζωμό της γάστρας σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε τα ψημένα κρεμμύδια και συμπληρώνουμε πατάτα λίγο λίγο μέχρι να δούμε όχι έχει δέσει η σάλτσα μας.

Συνοδεύεται με κόκκινο ξηρό κρασί.

Κρέας χοιρινό ΕΕ 72% κρέας μαύρου χοίρου ελληνικό 24%, αλάτι, καρυκεύματα, σιρόπι γλυκόζης, δεξτρόζη, ενισχυτικό γεύσης: όξινο γλουταμινικό νάτριο, λακτόζη γάλακτος, ρυθμιστές οξύτητας: κιτρικό οξύ, οξικά άλατα του νατρίου, κιτρικά άλατα νατρίου, σταθεροποιητές: διφωσφορικά και τριφωσφορικά άλατα, αντιοξειδωτικά: ερυθορβικό νάτριο, ασκορβικό οξύ, αρωματικές ύλες, συντηρητικό: νιτρώδες νάτριο, βρώσιμο περίβλημα κολλαγόνου (κολλαγόνο βοοειδών, νερό, φυτική γλυκερίνη, κυτταρίνη, λιπαντικό μέσο: εστέρες του οξικού οξέος με μονο- & διγλυκερίδια λιπαρών οξέων). Μπορεί να περιέχει ίχνη από γλουτένη σίτου, αυγό, σόγια, σέλινο, σινάπι, σησάμι και διοξείδιο του θείου

Δείτε ακόμα…