Κότσι Μαύρου Χοίρου στη γάστρα

Συνταγή από Δερμίση Δημήτρη, Chef, Consulting Ratatouille

ΚΟΤΣΙ ΜΑΥΡΟΥ ΧΟΙΡΟΥ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κότσια Μαύρου Χοίρου
  • 50 γρ. καπνιστή πανσέτα Μαύρου Χοίρου
  • 300 γρ. πατάτες baby
  • 1 τμχ κρεμμύδι μέτριο
  • 1 τμχ σκελίδα σκόρδο
  • 2 τμχ καρότα
  • 2 τμχ σέλερι
  • 10-15 τμχ κάστανο
  • 10 τμχ δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 20 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 ml κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • Αλάτι, φρέσκο πιπέρι, πάπρικα γλυκιά,1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τις πατάτες & τις βάζουμε στην γάστρα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τη σέλερι.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Κάνουμε ένα μείγμα από μέλι, μουστάρδα και πάπρικα, μαρινάρουμε το κρέας.
  • Βάζουμε στο τηγάνι να θωρακίσουμε το κρέας εξωτερικά, προσθέτουμε τα λαχανικά, την καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου, το θυμάρι, το σκόρδο και σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε ½ λίτρο νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τα λαχανικά, καθαρισμένα κάστανα, δαμάσκηνα και το κρέας στην γάστρα.
  • Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στους 180c για 2-2,5 ώρες.
  • Βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο να πάρει χρώμα.