Καπνιστό ρολό με βελουτέ γλυκιά κολοκύθας, αρωματισμένη με πορτοκάλι & κρέμα μασκαρπόνε

Συνταγή από Φάρμα Φωτιάδη

Καπνιστό ρολό με βελουτέ γλυκιά κολοκύθα & μασκαρπόνε

Καπνιστό ρολό της επιλογής σας, συνοδευόμενο με βελουτέ γλυκιά κολοκύθας, αρωματισμένη με πορτοκάλι & κρέμα μασκαρπόνε.

Υλικά για 6 άτομα

Υλικά

Για το ρολό αγριόχοιρου

1 καπνιστό ρολό της επιλογής σας
2 κ.σ. πευκόμελο
10 γρ. φρέσκο θυμάρι
Φρέσκο πιπέρι

Για τη Βελουτέ

1.600 γρ. γλυκιά κολοκύθα καθαρισμένη
2 καρότα
½ κ.γ. αλάτι
φρέσκο πιπέρι
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
2 φλούδες πορτοκαλιού
φρέσκο χυμό από 2 πορτοκάλια
ζωμό λαχανικών

Για την Κρέμα

160 γρ. μασκαρπόνε
40 γρ. κρέμα γάλακτος
φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση ρολό αγριόχοιρου
1. Αφαιρούμε το δίχτυ από το ρολό.
2. Αλείφουμε το ρολό με το πευκόμελο.
3. Κόβουμε το ρολό σε 18 με 20 φέτες.
4. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά & βάζουμε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
5. Προσθέτουμε τις φέτες από το ρολό & τις καβουρδίζουμε & από τις δύο πλευρές.
6. Μπαχαρώνουμε με το θυμάρι & το φρέσκο πιπέρι.

Εκτέλεση βελουτέ
1. Καθαρίζουμε την γλυκιά κολοκύθα από τη φλούδα & τα σπόρια.
2. Καθαρίζουμε τα καρότα.
3. Κόβουμε την κολοκύθα & τα καρότα σε ζαράκια 5-6 εκατοστών.
4. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο, λίγο νερό & ψήνουμε στους 180°C για 15’-20’.
5. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την κολοκύθα, τα καρότα, τον χυμό από τα πορτοκάλια, τις φλούδες πορτοκαλιού & σκεπάζουμε με τον ζωμό.
Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου το νερό να μείνει στο 1/3 του ζωμού.
6. Χτυπάμε στο μίξερ τα βρασμένα λαχανικά με τον ζωμό από την κατσαρόλα ώσπου να γινεί βελουτέ.
7. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια, το αλάτι & το πιπέρι.

Εκτέλεση κρέμας
1. Βάζουμε σε ένα μπολάκι την κρέμα μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι & ανακατεύουμε με το φοέ.
2. Μόλις είναι έτοιμο το μίγμα μας, το βάζουμε σε σακούλα κορνέ.
Στήσιμο πιάτου
Σε ένα πιάτο σούπας βάζουμε στο κέντρο τις φέτες από το ρολό, δίπλα την κρέμα μασκαρπόνε & την βελουτέ κολοκύθας στο υπόλοιπο πιάτο.

Συνταγή από Φάρμα Φωτιάδη