Καπνιστό ρολό με ποικιλία μανιταριών αρωματισμένα με τρούφα & πιπεράτη γραβιέρα
Συνταγή από Φάρμα Φωτιάδη
Καπνιστό ρολό της επιλογής σας, συνοδευόμενο με ποικιλία μανιταριών αρωματισμένα με τρούφα & πιπεράτη γραβιέρα.
Υλικά για 6 άτομα
Υλικά
1 καπνιστό ρολό της επιλογής σας
100 γρ. καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου
900 γρ. μανιτάρια φούσκα & portobello
10 γρ. βασιλομανίταρα αποξηραμένα
Λίγο κόκκινο κρασί
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
10 γρ. φλούδες λευκής τρούφας η λίγο λάδι τρούφας
50 mL εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
50 mL λευκό κρασί
20 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια θυμάρι
150 γρ. πιπεράτη γραβιέρα τριμμένη
αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αφαιρούμε το δίχτυ από το ρολό.
2. Κόβουμε το ρόλο σε 18 με 20 φέτες.
3. Κόβουμε τα μανιτάρια σε τέταρτα.
4. Ψιλοκόβουμε την καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου, το κρεμμύδι & το σκόρδο.
5. Βάζουμε τα βασιλομανίταρα σε ένα μπολ με λίγο κόκκινο κρασί.
6. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά & βάζουμε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
7. Βάζουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι, την καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου, το κρεμμύδι, το σκόρδο & σοτάρουμε.
8. Σβήνουμε με το λευκό κρασί & αφήνουμε να εξατμιστεί.
9. Προσθέτουμε τα βασιλομανίταρα, το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι, το μαϊντανό, την τρούφα & το βούτυρο.
10. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών.
11. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά & βάζουμε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
12. Προσθέτουμε τις φέτες από το ρολό & τις καβουρδίζουμε & από τις δύο πλευρές.
13. Βάζουμε πάνω από τα μανιτάρια τις φέτες από το ρόλο, ψεκάζουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο & βάζουμε την πιπεράτη γραβιέρα.
14. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200°C -220°C για12’-15’.
Συνταγή από Φάρμα Φωτιάδη