Καπνιστό ρολό με γλυκοπατάτες, καρότα & σάλτσα μελιού με τσάι

Συνταγή από Φάρμα Φωτιάδη

Καπνιστό ρολό με γλυκοπατάτες, καρότα & σάλτσα μελιού με τσάι

Καπνιστό ρολό της επιλογής σας, συνοδευόμενο με μελωμένες γλυκοπατάτες, καρότα & σάλτσα μελιού με τσάι.

Υλικά για 6 άτομα

Υλικά

1 καπνιστό ρολό της επιλογής σας
5-6 μέτριες γλυκοπατάτες
4 μέτρια καρότα
20 mL εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
50 mL κόκκινο κρασί
200-250 mL ζωμό λαχανικών
4 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. βούτυρο
1-2 κλωναράκια τσάι βουνού
2 κλωναράκια θυμάρι
αλάτι, φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε το δίχτυ από το ρολό.
2. Πλένουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε φέτες, τις βάζουμε στη γάστρα, αλατοπιπερώνουμε & βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.
3. Καθαρίζουμε τα καρότο & τα κόβουμε σε μπαστουνάκια.
4. Βάζουμε ένα τηγάνι με λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε το ρολό με τα καρότα, το θυμάρι, το βούτυρό & σοτάρουμε από όλες τις πλευρές
Σβήνουμε με το κρασί & αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον ζωμό.
5. Βάζουμε το ρολό με τα καρότα, το τσάι & τα υγρά του στη γάστρα.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 45’-50’.
7. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μέλι με την μουστάρδα & τα ανακατεύουμε.
8. Εφόσον ψηθεί το ρόλο, βάζουμε τα υγρά του σε ένα κατσαρολάκι, να πάρουν μία βράση & τα δένουμε με ρου για να κάνουμε τη σάλτσα.
9. Αλείφουμε το ρόλο με το μίγμα μελιού & ψήνουμε στους 200°C για 12’-15’ χωρίς το καπάκι.

Το ρολό μας είναι έτοιμο.

Συνταγή από Φάρμα Φωτιάδη