Boneless shoulder of olive-fed Indigenous Greek Black Pig, flavored with Olympus tea

Whole shoulder without the bone, flavored with Olympus tea.

Each shoulder is packed in a vacuum bag.

Each bag weighs about 3,000 kilos.

Store in the freezer at -20⁰C.

Place the meat in a covered roasting pan and cook it in a preheated oven at 190⁰C for 3 hours.

After 1 1/2 hour, add 2 large onions cut into 4 pieces and then add the potatoes. Continue cooking in a covered roasting pan.

After 3 1/2 hours, take the lid off and put the oven in the grill mode for ½ hour until the roast is browned.

FOR THE SAUCE: Put the broth of the roasting pan in a blender, add the cooked onions and then add the potatoes, a few at a time, until the sauce reaches desired consistency.

Serve with red dry wine.

Κρέας χοιρινό ΕΕ 72% κρέας μαύρου χοίρου ελληνικό 24%, αλάτι, καρυκεύματα, σιρόπι γλυκόζης, δεξτρόζη, ενισχυτικό γεύσης: όξινο γλουταμινικό νάτριο, λακτόζη γάλακτος, ρυθμιστές οξύτητας: κιτρικό οξύ, οξικά άλατα του νατρίου, κιτρικά άλατα νατρίου, σταθεροποιητές: διφωσφορικά και τριφωσφορικά άλατα, αντιοξειδωτικά: ερυθορβικό νάτριο, ασκορβικό οξύ, αρωματικές ύλες, συντηρητικό: νιτρώδες νάτριο, βρώσιμο περίβλημα κολλαγόνου (κολλαγόνο βοοειδών, νερό, φυτική γλυκερίνη, κυτταρίνη, λιπαντικό μέσο: εστέρες του οξικού οξέος με μονο- & διγλυκερίδια λιπαρών οξέων). Μπορεί να περιέχει ίχνη από γλουτένη σίτου, αυγό, σόγια, σέλινο, σινάπι, σησάμι και διοξείδιο του θείου

See also …