2015 ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Φάρμα Φωτιάδη συμμετέχει φέτος στην Βραδιά του Ερευνητή, μιας και υπάρχει μια πολύτιμη συνεργασία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και τις Φάρμας.

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη «Βραδιά του Ερευνητή» την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 στην Αποθήκη Γ’ του ΟΛΘ με ώρα έναρξης στις 18:00.

1.500.000 επισκέπτες συμμετέχουν σε 300 ευρωπαϊκές πόλεις την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη στον θεσμό αυτό, που κρατά 10 χρόνια και στοχεύει στην ανάδειξη του επαγγέλματος του ερευνητή. Παράλληλα φιλοδοξεί να φέρει πιο κοντά τους ερευνητές με την κοινωνία μέσω της ενημέρωσης των πολιτών γύρω από τα οφέλη της έρευνας και της καινοτομίας στον άνθρωπο και την οικονομική ανάπτυξη. Συνολικά στη φετινή Βραδιά του Ερευνητή συμμετέχουν 8 πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Τρίκαλα, Κόρινθος, Ρόδος, Πύλος.

Η βραδιά φέτος στη Θεσσαλονίκη θα διαρκέσει από τις 18.00 έως τις 24.00. Κατά τη διάρκειά της, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πλήθος τεχνολογικών επιτευγμάτων, τα οποία θα παρουσιαστούν από τους ερευνητές με διαδραστικό και εύληπτο τρόπο μέσα από επιστημονικά πειράματα, καλλιτεχνικά δρώμενα, συζητήσεις πάνω σε επίκαιρα θέματα και ερευνητικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, που φέρνουν την έρευνα και την τεχνολογία σε ζωντανό διάλογο με την κοινωνία. Στο πλαίσιο της Βραδιάς του Ερευνητή, θα πραγματοποιηθεί επίσης σειρά δράσεων-εκπλήξεων, οι οποίες θα προηγούνται ημερολογιακά της εκδήλωσης και σκοπεύουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των πολιτών για τη Βραδιά και τους στόχους της.