Σπετσοφάι με ριγανάτα λουκάνικα & ξινοτύρι
Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece
Σπετσοφάι με ριγανάτα λουκάνικα και ξινοτύρι.
Υλικά για 2 άτομα
Υλικά
4τεμ. Λουκάνικα με ρίγανη και Αγριογούρουνο
150γρ. Πιπεριές πράσινες & κόκκινες
½τεμ. Κρεμμύδι μέτριο
½τεμ. Σκελίδα σκόρδο
3τεμ. Ντομάτες μέτριες (τριμμένες)
30γρ. Φέτα Π.Ο.Π
20mL Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
20mL Ούζο
50mL Κόκκινο κρασί
20γρ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα ρίγανη
Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
50γρ. Ξινοτύρι
2τεμ. Πίτες
10γρ. Δυόσμο φρέσκο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες, τις πιπεριές σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι & το σκόρδο.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά & βάζουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Βάζουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο & σοτάρουμε. Σβήνουμε με το ούζο & το κρασί & το αφήνουμε να εξατμιστούν. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι & την ρίγανη. Σιγοβράζουμε το Σπετσοφάι για 7 με 10 λεπτά. Βάζουμε την τριμμένη φέτα & το μαϊντανό στο σπετσοφάι & ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ξυνοτύρι, φρέσκο δυόσμο & εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Συνταγή από ….