Σπετσοφάι με λουκάνικα μεσογειακά με αγριόχοιρο (με γραβιέρα, με λιαστή ντομάτα και με πράσινες ελιές)

ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ - Αυτόχθονας Ελληνικός Μαύρος Χοίρος Ολύμπου ειδικής εκτροφής με ελιά - FOTIADI'S FARM indigenous greek black pig from mount Olympus special fed with olives - farma fotiadi autoxthonas ellinikos mauros xoiros olimpoy eidikis ektrofis me elia - agrioxoiros - wildboar boar αγριόχοιρος ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ

Υλικά:

  • 6 λουκάνικα της Φάρμας Φωτιάδη μεσογειακά
  • 1/2 κιλό πιπεριές πράσινες ή κόκκινες μακρόστενες
  • 3 φρέσκιες ώριμες ντομάτες κομμένες σε κιβάκια
  • 1 καυτερή πιπεριά φρέσκια ή αποξηραμένη
  • 1 ποτήρι ξηρό λεκό ή κόκκινο κρασί
  • 100 ως 200 γραμ. τριμένο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση:

σε καυτό λάδι τηγανίζουμε ελαφρά τις πιπεριές αφού πρώτα τις καθαρίσουμε, κατόπιν κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα λουκάνικα χωρίς να τα χαράξουμε και τα τηγανίζουμε ελαφρά. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, αρχικά τα λουκάνικα και στη συνέχεια τις πιπεριές και την ντομάτα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια, ρίχνουμε 1 ποτήρι κρασί και την καυτερή πιπεριά , εάν είναι αποξηραμένη την λειώνουμε με το πιρούνι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά, κλείνουμε την κουζίνα, ανοίγουμε το καπάκι και πασπαλίζουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι το αφήνουμε για 1-2 λεπτά. Ένα πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο.

Σ.Σ. πολύ καλός μεζές για τσίπουρο και κρασί.