Λινγκουίνι με Πανσέτα Αγριογούρουνου και Κολοκύθια

ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ - Αυτόχθονας Ελληνικός Μαύρος Χοίρος Ολύμπου ειδικής εκτροφής με ελιά - FOTIADI'S FARM indigenous greek black pig from mount Olympus special fed with olives - farma fotiadi autoxthonas ellinikos mauros xoiros olimpoy eidikis ektrofis me elia - agrioxoiros - wildboar boar αγριόχοιρος ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 1/2 πακέτο λιγκουίνι Barilla (750γρ.)
  • 2 μέτρια κολοκύθια κομμένα ζουλιέν (σπιρτόξυλα)
  • 8 φέτες καπνιστή πανσέτα αγριογούρουνου
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα και πεκορίνο και έξτρα για το σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε τηγάνι σε ψηλή θερμοκρασία ρίχνουμε την πανσέτα κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα και να λιώνει το λίπος της
  2. Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και ρίχνουμε τα κολοκύθια και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε Ανακατεύουμε για λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια
  3. Βάζουμε τα λινγκουίνι να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  4. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά (κρατώντας λίγο νερό) και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με την πανσέτα και τα κολοκύθια. Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 2 κ.σ. από το νερό που έχουν βράσει τα ζυμαρικά.

πηγή: Demideli.com