Κοτόπουλο με Λουκάνικα Μαύρου Χοίρου και Λαχανικά (Παραλλαγή στο Σπετσοφάι) της Λίλα Κούρτη

ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ - Αυτόχθονας Ελληνικός Μαύρος Χοίρος Ολύμπου ειδικής εκτροφής με ελιά - FOTIADI'S FARM indigenous greek black pig from mount Olympus special fed with olives - farma fotiadi autoxthonas ellinikos mauros xoiros olimpoy eidikis ektrofis me elia - agrioxoiros - wildboar boar αγριόχοιρος ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ black pig

Συνταγή από την Λίλα Κουρτη

ΥΛΙΚΑ:

• 4 λουκάνικα μαύρου χοίρου, κομμένα στα 4 το καθένα
• 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα στα 4 το καθένα
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλο καρέ
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα στα 4
• 1 πράσο, κομμένο σε μεγάλες ροδέλες
• 1 χούφτα σέλινο κοτσάνια, κομμένα σε σπιρτόξυλα
• 2 πιπεριές φλωρίνης, κομμένες σε μεγάλο καρέ
• 2 καρότα, κομμένα στα 4
• 6 τομάτες πομοντίρια, ξεφλουδισμένες (ή μια κονσέρβα τοματάκι ολόκληρο αποφλοιωμένο)
• 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
• αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

1. Περνάμε από αντικολλητικό τηγάνι τα λουκάνικα, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και τα βγάζουμε σε πιάτο (περίπου 6 λεπτά). Στο ίδιο σκεύος, ρίχνουμε το στήθος του κοτόπουλου και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περίπου 9 λεπτά.

2. Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί, εκτός από τη τομάτα. Μόλις ροδίσουν, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου 2 λεπτά). Προσθέτουμε τα τοματάκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό να βράσει η σάλτσα για 15′. Προσθέτουμε μισό ποτηράκι κρασιού νερό.

3. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και το κοτόπουλο και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

TIP: Συνοδεύουμε με ρύζι, πατάτες ή και μακαρόνια