Αγριογούρουνο Τηγανιά με Πράσα

Συνταγή για ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό – ή και κυρίως πιάτο αν προτιμάτε – για το δείπνο με φίλους ή την οικογένεια. Μπορείτε φυσικά να αντικαταστήσετε το αγριογούρουνο με χοιρινό!

Υλικά

  • 2 κιλά Αγριογούρουνο κομμένο σε μικρά κομμάτια (μαριναρισμένο Φάρμα Φωτιάδη)
  • 3 Πράσα -το άσπρο μέρος- σε ροδέλες
  • 1 Κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1/2 κούπα Ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια κόκκινο ξηρό Κρασί
  • 1 κ.γ. καυτερό κόκκινο Πιπέρι
  • 1 κ.σ. Μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα και τις ροδέλες κρεμμυδιού και τα σοτάρουμε.

Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ώσπου να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σε αυτό το σημείο το κρέας θα βγάλει αρκετό νερό. Μην το αφαιρέσετε, αλλά αφήστε το να βράσει στο ζουμί του. Όταν πια τα υγρά θα έχουν εξατμιστεί μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο για το σοτάρισμα ώστε το κρέας να είναι τραγανό.

Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε κόκκινο πιπέρι, και αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε την τηγανιά να βράσει καλά ώσπoυ να μελώσει το κρέας και να γίνει μαλακό.

Αφαιρούμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε το φαγητό να βράσει μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο το λάδι.

Σερβίρουμε με ζεστό ζυμωτό ψωμί και κόκκινο κρασί.

Συνταγή από το DemiDeli

Ομελέτα με καβουμά αγριογούρουνου της Φάρμας Φωτιάδη

ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ - Αυτόχθονας Ελληνικός Μαύρος Χοίρος Ολύμπου ειδικής εκτροφής με ελιά - FOTIADI'S FARM indigenous greek black pig from mount Olympus special fed with olives - farma fotiadi autoxthonas ellinikos mauros xoiros olimpoy eidikis ektrofis me elia - agrioxoiros - wildboar boar αγριόχοιρος ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 1 συσκευασία καβουρμά ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ
  • 2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • ½ φλυτζάνι φέτα τριμμένη
  • Μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση: Κόβουμε τον Καβουρμά σε μικρούς κύβους. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά το κρεμμύδι σε βούτυρο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τον καβουρμά, την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη φέτα, τα αυγά και τη ρίγανη και ανακατεύουμε αργά.

Ομελέτα με καβουμά αγριογούρουνου της Φάρμας Φωτιάδη

ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ - Αυτόχθονας Ελληνικός Μαύρος Χοίρος Ολύμπου ειδικής εκτροφής με ελιά - FOTIADI'S FARM indigenous greek black pig from mount Olympus special fed with olives - farma fotiadi autoxthonas ellinikos mauros xoiros olimpoy eidikis ektrofis me elia - agrioxoiros - wildboar boar αγριόχοιρος ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 1 συσκευασία καβουρμά ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ
  • 2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • ½ φλυτζάνι φέτα τριμμένη
  • Μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση: Κόβουμε τον Καβουρμά σε μικρούς κύβους. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά το κρεμμύδι σε βούτυρο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τον καβουρμά, την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη φέτα, τα αυγά και τη ρίγανη και ανακατεύουμε αργά.