2015 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Συμμετοχή της Φάρμας Φωτιάδη στο «Food, Taste & Society», μαγειρεμένος μαύρος χοίρος Ολύμπου σε ρεπλίκα μινωικής σχάρας

Ένα τριήμερο εκδηλώσεων γεύσεων, γνώσης και επιχειρηματικότητας, το γνωστό στο κοινό της Θεσσαλονίκης “Food, Taste and Society» διοργάνωσε το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στις 8, 9 και 10 Μαΐου 2015 στις εγκαταστάσεις της σπουδαστικής εστίας Αλίκη Περρωτή στο campus της Σχολής με θέμα «Γαστρονομική Ελλάδα: σύντηξη ιδεών, ανθρώπων και υλικών».

Με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και ειδικότερα του τμήματος Τουρισμού και του “Thessaloniki Food Festival”, του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Europe Direct της ΑΓΣ, καθώς και την ευγενική υποστήριξη του Iδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς το Κέντρο Αγροδιατροφικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, αλλά και πολλών γνωστών επιχειρήσεων και βιομηχανιών, τα συνέδρια και τα δρώμενα που έλαβαν χώρα στη διάρκεια του τριημέρου αναπτύχθηκαν σε δύο κεντρικούς άξονες.

Ο πρώτος αφορούσε στον εναλλακτικό τουρισμό, στη διερεύνηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, στο eating cuisine και στη fusion cuisine – μια κουζίνα που έλκει τα υλικά της από διαφορετικούς τόπους και τα συνενώνει με θαυμαστό τρόπο. Ο δεύτερος άξονας αφορούσε στη χρήση φυσικών προϊόντων στη φαρμακευτική και στην κοσμητολογία και διερεύνησε τις ευκαιρίες, τις τάσεις, και τις προοπτικές των κλάδων αυτών.

 

Ιστορικό… μπάρμπεκιου σε ρεπλίκα μινωικής σχάρας

Το συμπόσιο, με μινωικές και βυζαντινές συνταγές, μαγειρεμένες σε σκεύη-ρεπλίκες των αρχαιολογικών ευρημάτων, διοργανώθηκε στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, τέρποντας τους ουρανίσκους των συνδαιτυμόνων με ένα αρχαίο μενού: φακές με κόλιανδρο και μέλι, σαλιγκάρια σωτέ με δενδρολίβανο και φιλέτο μαύρου χοίρου με χαρουπόμελο, μαγειρεμένο σε πήλινη ρεπλίκα μινωικής σχάρας.